Alu prozori

 

Prozor predstavlja jedan od najvažnijih elemenata objekta. Uz ostale elemente objekta mora da zadovolji zahteve u pogledu štednje energije, odgovarajućeg osvetljenja i provetravanja unutrašnjosti objekta.

ALU prozori su važan i kreativan deo fasade. Zahvaljujući estetici, sigurnosti i funkcionalnosti koju pruža, aluminijum se smatra idealnim materijalom za izgradnju vrata i prozora.

Osnovne prednosti u odnosu na ostale materijale za izgradnju vrata i prozora:

  • Prozori sa termičkim prekidom u kombinaciji sa odgovarajućim staklom i gumom nude visoku termo i zvučnu izolaciju.
  • Aluminijum je materijal koji vremenom ne propada garantujući tako dug životni vek vaših vrata i prozora. Takođe je pogodan za oblasti sa visokim temeraturama i jakim sunčevim zračenjem.
  • Fleksibilnost kod projektovanja vrata i prozora pruža mogućnost izbora između tradicionalnih i modernih konstrukcija.
  • Aluminijumski prozori raspolažu perfektnim finalnim izgledom, koji jednim delom proizilazi i iz mogućnosti farbanja.
  • Veliki izbor boja.
  • Održavanje i nega prozora je laka, čistiti periodično (svaki 1 ili 2 meseca) samo vodom.
  • Aluminijum je prirodni materijal koji se u prirodi nalazi u velikim količinama. Ekološki materijal koji se 100% reciklira, tako da nema negativne uticaje na zdravlje i okolinu.

 

Naši prozori se izrađuju od aluminijumskogmota_ru_1112517 profila Grčkog proizvođača ELVIAL i ALUMIL , a ugrađujemo najkvalitetniji okov evropskog proizvođača MACO.

Prednost alu stolarije je što možete biti sigurni 30-50 godina u njenu postojanost, bez ikakvih promena čak i bez posebnog održavanja. Međutim, kako metali dobro provode toplotu, odnosno loši su toplotni izolatori, aluminijumski prozori imaju lošija izolacijska svojstva.

Poboljšanje toplotnih i zvučnihn karakteristika vrši se uvođenjem aluminijumskog profila sa termo-prekidom tzv. termo mostom.